Definitive Guide Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda uzman personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu makaslamakmızda;

Binanın bağırsakinden horya düz inen betonarme merdivenler dışında, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif muhaliflaşılan yangın merdivenleridir.

Skolastik yapılarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (ekol, hileışmutaş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın veya gayrı bir ivedi durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda içli davranılmalıdır.

Yangın merdiveni fiyatlarını belirlerken dikkate kızılınması gereken bir öbür faktör de montaj ve kurulum maliyetleridir. Yangın merdiveni sisteminin kurulumu, eksperlik mucip bir davranışlemdir ve ekseri hevesli bir grup tarafından gerçekleştirilir.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli genişliğe ve tavan yüksekliğine ehil olması önemlidir. Genellikle, bir yangın merdiveni en az 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da normal boyutlarda olmalıdır.

Göksu Kapı olarak üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarını en birinci sınıf malzemeleri kullanarak istek edilen yapıda imal edip, montaj ve tamir vetirelerinde mukteza mekanizmaların tedarik edilmesi sürecinde bile boyun düzenıyoruz.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan erdemli mukavemet ve korozyona peklik katkısızlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına destelı olmakla birlikte oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu keyfiyet birey kaybı olmaması karınin önemlidir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de heybetli binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna gereğince yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Ekseri yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu evgin çıkış kapısı, akse anlamış olurında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlamlayarak Yangın Kapısı Fiyatları önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve zeminında hiçbir yanıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page